FORSIDE

TEMAOVERSIGT

NYHEDSARKIV

DIGITALT KURSUS

TEMAOVERSIGT
(Smugkig for ikke-abonnenter)

Bemærk at alle temaer er bygget op over samme princip med plads til dialog, refleksion og samarbejde i grupper og indeholder introduktion og forløbsbeskrivelse. Temaerne er som udgangspunkt udviklet til unge i udskoling, på efterskoler og ungdomsuddannelse med plads til justering efter målgruppe. For skoleåret 24/25 er der desuden forløb i temaerne, der passer til mellemtrin og de yngste i udskoling samt korte forløb, som kan imødekomme behovet på for eksempel hovedforløb eller kortere moduler. 

UDTRYK, VISUALITET OG DELINGER

Herunder regler, skik, beskyttelse, perfekthedskultur og fortolkninger af andres billeder samt delinger.
Selvpræsentation, promovering, influencere og påvirkning.

SANDT OG FALSK ONLINE

Fake news, deep fake, årsager og metoder. Herunder AI, Gen AI
Demokrati og sociale medier, ekkokamre, polarisering og kritisk brug. Etik og ansvar i mediebrug.

Smugkig

STYR PÅ SIKKERHEDEN

Herunder gode vaner, afkodning af scam, spam og snyd, beskyttelse af oplysninger og privatliv på sociale medier og koder generelt.

EN DEL AF NOGET STØRRE

Herunder hvordan vi bruger de sociale medier og forskelle på at følge og være fælles, gode venskaber og gode klasseregler.

Dig som produkt

DIG SOM PRODUKT OG DIN TID

Herunder indsigter i tech giganternes forretningsmodel og værdien af egen tid. Algoritmer, manipulation og påvirkning samt reklamens psykologi.

NÅR HJÆLPEN ER NÆR

ChatGPT. Herunder refleksioner om viden, Google, ChatGPT og udvikling eller afvikling og politik på området. Data, etik, overvågning og algoritmer.

SOCIALE MEDIER - VIRKNING OG KRAFT

Herunder indsigter i de forskellige mediers primære  anvendelse samt indvirkning på trivsel og samvær. Influencere og forbrug. Reklamens psykologi.

RELATIONER URL OG IRL

Herunder indsigter i, hvordan relationer opstår og udvikles, både fysisk og digitalt, og hvordan de to ting spiller sammen.

SKÆRMTID OPFATTELSE OG RÅD

Herunder forskning og refleksioner og aktivering af egne erfaringer og indsigter. Koncentration, kedsomhed, kreativitet.

Dig egen fortælling

DIN EGEN FORTÆLLING

Herunder konsekvenser af digitale spor, venner og trivsel, lovgivning og data og digitale kopier. Likes, omsorg og svigt.

Bliv opdateret med nyheder, tendenser og gode råd om digital trivsel og adfærd

Nyhedsbrevet er en månedlig journalistisk opdatering med:

– Overblik over vigtige nyheder som forskning eller undersøgelser
– Cases og gode råd
– Workshops – også gratis