DET DIGITALE ER NOGET, VI TALER OM

Lykke Møller Kristensen  tilbyder inspirerende foredrag om samfundets forandring og menneskers rolle overfor teknologi, AI og sociale medier. Med over 15 års indgående indsigt i teknologiens muligheder og brugernes tilgang inviterer hun til at se den digitale verden med nye øjne og giver redskaber til at navigere, kommunikere og forstå de oversete egenskaber, vi tilsidesætter i troen på, at AI og teknologi i sig selv løser fremtiden.

Lykkes analyser og foredrag rammer altid deltagerne, så de får nærværende og brugbar inspiration med hjem. Foredrag kan også skræddersys som dialogmøder, kurser eller workshops og målgrupperne er mangfoldige – fra offentlige arbejdspladser/forvaltninger og institutioner til virksomheder og erhvervsforeninger.

MENNESKERS ROLLE

DEN OVERSETE SUPERKRAFT I EN TID MED AI, TECH OG KVANTE

Hvordan kan vi som mennesker tage styringen over teknologiens udvikling og anvendelse, fremfor at lade os styre af frygt for dens konsekvenser eller blive blændet af overdreven begejstring for dens muligheder? I dette foredrag inviterer Lykke Møller Kristensen til en nuanceret og handlingsorienteret refleksion over teknologiens magt – og vores rolle i at bruge den bevidst og strategisk. Givtigt for samspillet mellem eksempelvis ny teknologi/robotteknologi eller kunstig intelligens og faggrupper. 

Med aktuelle cases og praksisnær viden om AI, algoritmer og digital adfærd belyser hun, hvordan teknologi både kan skabe værdi og udfordringer. Foredraget tager fat i tidens store dilemmaer om etik, rettigheder og ansvar og giver konkrete redskaber til at navigere bevidst i en digital virkelighed. Lykke skifter fokus fra passivitet til handling og inspirerer deltagerne til at bruge teknologi som en strategisk ressource, der understøtter menneskelige mål – frem for blot at være et redskab uden retning.

Samtidig sætter hun spot på de psykologiske triggerpunkter og benspænd, der kan forhindre os i at tage kontrol over teknologiens indflydelse, og udfordrer både frygten for teknologi og den ukritiske begejstring. Det handler om at finde balancen og sætte mennesket i førersædet i en digital fremtid.

DEN DIGITALE GENERATION Z

HVORDAN VI MØDER DEN FØRSTE DIGITALE GENERATION PÅ DERES BANEHALVDEL

“De er digitale navigatører,” forestiller vi os ofte om de årgange, der blev født omkring årtusindeskiftet og direkte ind i en teknologisk forandring. Spørgsmålet er dog, om vi overser dybden af denne generations digitale egenskaber. Lykke kalder dem “Digital wise,” og i dette foredrag giver hun et dybdegående indblik i Generation Z’s mindset og adfærd og kalder dem de digitalt kloge. 

Med ti års erfaring i arbejdet med digitale børn og unge udforsker hun ikke kun, hvordan vi kan forstå denne generation, men også hvordan vi kan samarbejde med dem og lære af deres tilgang til teknologi og digitalisering. Hun præsenterer konkrete redskaber og strategier til at styrke relationerne til de digitale unge – og viser, hvordan vi kan støtte dem i at skabe en fremtid, hvor teknologi bruges til at fremme trivsel, innovation og fællesskab.

Hovedpointer:

  • Hvordan forstår vi Generation Z’s mindset og deres tilgang til digitalisering?
  • Hvordan kan vi som virksomheder, forældre og fagfolk samarbejde med de unge om at forme en balanceret digital fremtid?
  • Inspiration og konkrete redskaber til at skabe dialog og styrke relationerne til digitale unge.

Tilpasses målgrupper som:
  • Alle med interesse i Generation Z: Fokus på generationens unikke adfærd og deres indflydelse på samfund og arbejdsmarked.
  • Forældre: Konkrete metoder til at støtte børn og unge i deres digitale liv og styrke relationen i familien.
  • Fagfolk: Praksisnære værktøjer og indsigt til at fremme unges trivsel og handlekraft i en digital virkelighed.

 

KOMMUNIKATION I EN DIGITAL TIDSALDER

HVORDAN VI UNDGÅR UKLARHED OG OVERARBEJDE

Mens kommunikationskanaler aldrig har været mere tilgængelige – har kommunikation sjældent været så svær at håndtere. Undersøgelser igen og igen, at vi både organisatorisk og i vores roller i hverdagen oplever diverse kommunikationsbrister, ikke mindst Communication break down og communication overload, der også skabes af vores egne og andres forventninger til tilgængelighed. På alle platforme og på alle tider.

Skriftlig og fysisk er kommunikation stadig et af de vigtigste virkemidler mellem mennesker og mellem agendaer og modtagere. Med kunstig intelligens og digitale platforme er god kommunikation afgørende på flere parametre. For når kommunikationen er god, er outputtet oftest færre misforståelser, højere trivsel, mere handling og generel klarhed. Hvordan skaber I god kommunikation, der er kendetegnende ved at være en cirkulær proces, hvor det, I sender ud gavner jeres formål uden at drukne i mængden af information og kommunikation?

Lykke Møller Kristensen giver jer indsigter i kommunikatørens værktøjskasse og metoder til at stå klart og tydeligt frem i mængden af informationer og kommunikationskanaler. Hun viser de tre gyldne råd og de mest udbredte faldgruber for kommunikation i en digital tidsalder. 

SIRIS BØRN

FOR FORÆLDRE OG SKOLER

Lykke Møller Kristensen deler indsigter fra ti års erfaring med digitale børn og unge og går bag om den klassiske tænd/sluk-debat. Foredraget målrettes og udfordrer henholdsvis forældre og fagpersoner til at reflektere over egne digitale vaner og forståelser og tilbyder nye perspektiver på, hvordan vi bedst støtter børnene i en hverdag præget af TikTok, gaming og algoritmer, der styrer deres opmærksomhed.

Lykke Møller Kristensen trækker på ti års erfaring med digitale børn og unge og går bag om den klassiske tænd/sluk-debat. Hun viser, hvordan vi kan skabe positive rammer, der styrker børns digitale trivsel og hjælper dem til at tage ansvar for deres egen digitale adfærd – både i familien og i professionelle miljøer som skoler og fritidstilbud.

Foredraget målrettes og udfordrer henholdsvis forældre og fagpersoner til at reflektere over egne digitale vaner og forståelser og tilbyder nye perspektiver på, hvordan vi bedst støtter børnene i en hverdag præget af TikTok, gaming og algoritmer, der styrer deres opmærksomhed.

Gennem praksisnær viden og realistiske løsninger får deltagerne redskaber til at skabe bedre dialog, øge børns digitale bevidsthed og styrke deres handlekraft i den digitale verden. Book foredraget og bliv inspireret til at skabe balance i børns digitale liv – med fokus på trivsel, relationer og fælles forståelse.

LAD DIG OGSÅ INSPIRERE AF POPULÆRE TEMAER

Digitalisering og implementering – når medarbejderen falder over ledningen

Givtigt for samspillet mellem eksempelvis ny teknologi/robotteknologi eller kunstig intelligens og faggrupper. I omstillingen kan der opstå frustration og lavere trivsel eller en oplevelse af manglende faglig værdi og frygt for fremtiden. Få faggrupperne med på rejsen / hjælp udviklingen godt på vej via temadage, foredrag eller workshops booket gennem Athenas.

AI – begreber, begejstring og bullshit 

“Just do it” er ved at være tilgangen til AI – men hvordan anvender vi AI til at styrke vores forretning eller position, og hvordan sikrer vi, at vi bruger det til at understøtte fremfor at afvikle. AI-hypen går ofte på den generative AI med ChatGPT som den mest kendte digitale hjælper, men hvorfor og hvordan. Lær at se igennem de uspecifikke fremtidsforestillinger og går metoden konkret og udviklingen hands-on med foredrag eller workshops i virksomheden, netværket eller afdelingen.

Generationer og early og late adaptors

Generationen af selvopdagende digitale er blevet de kloge!
Vores forestillinger om de digitale generationer er ofte, at de er digitale og digitalt innovative – nogle kalder dem early adaptors. Lær de digitale generationer at kende, for de er meget mere end risikovillige og eksperimenterende. Tværtimod er deres tilgang meget værdifuld for arbejdspladser, der er igang eller som står overfor at udvikle AI-genererede metoder. Foredrag og inspiration via Athenas.

Kommunikation, branding og sammenhæng på platformene – for virksomheder

I en tid, hvor kommunikation og viden eksponeres på alle platforme, er en klar og involverende kommunikation vigtig. Men det kan være stadig sværere at finde de rette budskaber og platforme. Få viden og inspiration til at skabe sammenhæng og effekt i junglen af kommunikation og kend forskellen de redskaber, der findes. Oplæg bookes gennem Athenas.

For fagpersoner: Bliv digitalt klogere sammen med digitale unge

De unge viser os, hvordan vores generelle tilgang til teknologi og digitalisering, kan ende med at fratage os det eneste, den ikke kan erstatte. Nemlig vores trivsel og forståelse for hinanden. De blev kaldt digitalt indfødte før vuggestuealderen og digitale junkier som unge. De skulle digitalt dannes men endte med selv at regne det hele ud. De fik frit spil til at swipe, dele og filme, indtil de mødte mobilhoteller, skærmdebat og løftede pegefingre. Deres undervisning har været præget af digitale læringsplatforme, som overtog håndskrift og tænksomhed, og nu finder de så svaret på ChatGPT. 

 

FANDT DU IKKE DET DU SØGTE?

“Med over 500 foredrag og en baggrund som jounalist, kommunikationsrådgiver og uddannelseschef er Lykke vant til at sikre relevans for målgrupper i både Danmark og Europa på dansk, tysk og engelsk.

Lykke behandler efter mange års erfaring digitaliseringen flerdimensionelt og – om det er kommunikation, sociale medier, digital adfærd og kultur, online sikkerhed, trivsel og konsekvenser eller udviklingsperspektiver og AI, algoritmer, data, robotteknologi, infrastruktur etc. –  altid i øjenhøjde med viden, inspiration og perspektiv som omdrejningspunkt.#

 

Brug for sparring og afklaring?

SWIPE MINDSET

Swipe mindset er en tilgang, der skal aktivere mennesker, fordi teknologi ikke er en passiv. Tilgangen udfordrer eksisterende mindset og sætter et spejl op med modsætninger og muligheder, eks:
– Fra en oplevelse af magtesløshed overfor techgiganterne til at få øje på de muligheder, vi har for at tage styringen selv
– Fra frygt eller begejstring over AI til konkret viden og handlekraft
– Fra inaktive forventninger til teknologien til formål og planlægning
Samt ikke mindst et opgør med uetiske og urealistiske dogmer, der ikke involverer mennesker.

ALGORITMEMODELLEN

Vores verden er styret af algoritmer. De platforme, vi anvender allermest er bygget på en forretningsmodel, hvor algoritmer sender os fra a til b til å og tilbage igen. Der er generelt fokus på algoritmers betydning for vores demokrati, trivsel og koncentrationsevne etc. 

Algoritmemodellen er en nytænkning af algoritmen, så den i stedet kommer mennesker til gavn. Modellen anvendes både til at forstå en udvikling såvel som til at synliggøre steps til digitale modenhed eller en digitaliseringsproces – uanset om det handler om at integrere AI/GenAI eller robotteknologi på tværs af en organisation eller om fagpersoners forståelse af digitale unges digitale verden. Modellen kan  anvendes alle.

“Vi var så heldige at have besøg af Lykke i 2 dage, hvor hun lavede oplæg for både børn og forældre. Det var nogle utroligt relevante og nærværende oplæg, der var stillet mod netop den målgruppe, hun holdt for. Det vil sige, at der var 4 forskellige oplæg. Der er ingen tvivl om, at Lykke er en vidensbank indenfor de sociale medier, og hun formår at formidle på en sådan måde, at publikum er tryllebundet og godt kunne høre på hende endnu længere. Den viden man får, bliver formidlet på en sådan måde, at de unge mennesker ikke føler det er en løftet pegefinger, men omsorg. Det at Lykke har mærket nogle af faldgruberne på egen krop, gør oplæggene endnu mere nærværende.”

– Monika Brøst, Børneskolen Bifrost Herning

“Lykke har et meget vigtigt og aktuelt budskab at formidle. Foredraget omhandler et emne, som de færreste er helt opdateret indenfor. Det er både lærerigt, skræmmende og opklarende. I foredraget bliver der “af-digitaliseret”, som Lykke selv kalder det, da hun ikke bruger digitale medier, men i stedet taler direkte til sit publikum. Publikum fik megen ny viden, som de kan bruge i deres daglige arbejde med børn og familier. Det er meget relevant for både faggrupper men også forældre, bedsteforældre og alle andre voksne, der har med børn at gøre. 

Lykke er desuden en fantastisk intens og indlevende foredragsholder, der forstår at tryllebinde publikum med sit engagement, nærvær og humor. Man kan sagtens bruge en hel dag med Lykke som foredragsholder!”

– Karin Kjaergaard Christensen, COPENHAGEN, Nestlé Infant Nutrition

“Lykke delte med stor entusiasme ud af sin faglige viden, og satte sig selv og sin familie i spil på en medrivende, interessant og morsom måde – helt uden brug af digitale medier J.

Efterfølgende har vi fået mange positive tilbagemeldinger fra tilhørerne. Vi gik berigede og lidt rystede hjem, mange for at tale med deres børn om sociale medier.

Vi kan varmt anbefale Lykke som foredragsholder!”

Mette Lykke Petersen,  Ledelsessekretær, Specialskolen Grennessminde Birkerød

IS IT A HUMAN

Månedlig inspiration til kommunikation, samarbejde og beslutninger om, hvad i gør med teknologien – før den gør noget ved jer.