FÆLLES OM DIGITAL TRIVSEL

HOVEDPRINCIPPER

Indtasten lader ansvaret for den digitale trivsel være en fælles opgave  i en faciliteret proces med viden, oplæg, formål og dialoger. 

Det digitale er i sig selv en omstilling, og digital trivsel kan ikke fixes ved en enkeltstårende indsats eller et foredrag. Der tilrettelægges et forløb, som kan give kontinuerlig læring. 

For at alle kan få mest muligt ud af en fælles indsats, er viden og dialoger mellem målgrupper udarbejdet med de forskellige behov som omdrejningspunkt. Der er ikke rigtigt og forkert i tilgangen eller holdninger til det digitale i den kontekst. 

Afklaring af behov, formål og interne ressourcer og eller stop/exitplaner er en del af indsatsen.

MÅLGRUPPER

Et forløb for digital trivsel er et samarbejde mellem mennesker i forskellige positioner som alle får viden, redskaber og understøttende kommunikation.

Det kan være mellem forældre, fagpersoner og elever om sociale medier. Eller mellem IT-afdelingen og frontpersonalet eller medarbejdere, der skal anvende nye systemer. Det kan være på tværs af en organisation, hvor der er intuitive forventninger på det digitale område. 

Det kan være tværsektorialt eller i en forvaltning.

FAGPROFESSIONELLE, FORÆLDRE, ELEVER, SAMFUNDET 

MEDARBEJDERE, AFDELINGER OG SAMARBEJDE PÅ TVÆRS

FORENINGER, INSTITUTIONER

METODER

Ofte er der tale om et længerevarende forløb, der understøttes  af flere steps startende med afklaring af behov, ressourcer og muligheder for dernæst lavpraktisk at arbejde med involveredes viden og indsigter og formål. Undervejs klædes de ansvarlige for indsatsen på og får viden og erfaringsudveksling, ligesom der er mulighed for forudgående undersøgelser samt exit-planer.

 

FOREDRAG OG DIALOGMØDER

Foredrag og dialogmøder tilrettelægges efter ønske. Mest populære lige nu er dialogmøder til internt arbejde med digital trivsel og digital modenhed. Kontakt Athenas for sparring og foredrag eller kontakt mig direkte.

Klumme JyllandsPosten

Skriften på væggen

De unge har det historisk dårligt, og desuden vælger de ikke it-uddannelserne i samme grad, som der er behov for, hvis målet om digitalisering og teknologi skal efterkommes, og måske hænger de to ting sammen?

Klumme Altinget

Præmissen for den demokratiske samtale

Kære politiker: 2.000 likes, et par sure smileys, 500 delinger, og at folk skændes indædt i dit kommentarspor er ikke lig med en demokratisk debat. Du har stadig masser af mulighed for at deltage i den debat. 

Klumme Tid & Tendenser

De oversete perspektiver i fremtidsforblændelsen

Der er et missing link mellem den fremtid, vi er forblændet af og det, der skal binde nutiden sammen med fremtiden, nemlig de brugere, der skal forstå og anvende teknologien. Det betyder, at fremtidsforblændelsen kan risikere at skygge for gode løsninger.

Gør som mange andre og skriv dig op til mit nyhedsbrev

Nyhedsbrevet er fyldt med viden og animerer til at blive klogere sammen – altid med et forskningsbaseret dialogspørgsmål. Bliv opdateret sammen og få gode dialoger om alt fra det bedste ved telefonen og det, man skal være ekstra opmærksom på. 

NYHEDSBREV

Bliv opdateret med nyheder, tendenser og gode råd om digital trivsel og adfærd

Nyhedsbrevet er en månedlig journalistisk opdatering med:

– Overblik over vigtige nyheder som forskning eller undersøgelser
– Cases og gode råd
– Workshops – også gratis