Udpluk af medvirken i medier

Bemærk, at listen ikke er fuldt opdateret

Populær artikel om etablering af social medie råd på tværs af klasser. Download den her:

Folkeskolen nr. 20 – 2017

TV

TV2 NEWS

Der er for få regler for ansattes upassende digitale kontakt til elever og børn.
– Det er ekstremt grænseoverskridende, og det er aldeles upassende adfærd at have over for sine elever.”

 

DR Dokumentar

“Hængt ud på nettet” er en DR Dokumentar, der belyser online mobning i en stor dansk online-gruppe – Offensimentum. Dokumentaren er fra 2017, og jeg medvirker som ekspert.

Dokumentaren bruges til undervisning og kan ses via CFU, der skriver: 

“Op mod hver femte mellem ni og 16 år har oplevet at modtage hadebeskeder eller blive hængt ud på de sociale medier. Ofte kommer beskederne fra anonyme profiler og efterlader ofret, uden chancer for at finde ud af hvem eller hvor mange, der er involveret. Og der kan være tusindvis af mennesker i en sådan hadegruppe.”

TV2 Nyhederne

TV2 Nyhederne bringer flere gange temaer om digitale børn og unges adfærd, mobning og konsekvenser, hvor jeg medvirker som ekspert.

21 Søndag på DR1

21 Søndag har flere gange bragt fokus på, hvad børn og unge gør i lukkede grupper på sociale medier. Jeg medvirker som ekspert og som brevkasse-svarer. 

Go´ Morgen Danmark

Det første indslag om digitale trusler mod et fodboldfællesskab og hvordan vi håndterede det.

På tryk

Berlingske

INDSIGTER I DIGITALE UNGE

Berlingske har beskrevet Hot Girl Summer-pointsystemer fra TikTok. Et spil, hvor seksuel og løssluppen adfærd kan bringe en teenager tættere på førstepladsen. Ekspert i sociale medier mener, at forældre bør være meget tættere på børnenes telefoner.

Berlingske

Tik Tok app som børn og unge anvender

Forældre efterlader børn alene i den virtuelle verden uden klare regler for, hvordan børnene beskytter deres privatliv, og hvor meget tid de bruger online. 

Jysk Fynske Medier

Skærmbillede 2022-08-18 kl. 16.30.42

Jysk Fynske Medier

Skærmbillede 2024-04-09 kl. 21.50.36

Forældre efterlader børn alene i den virtuelle verden uden klare regler for, hvordan børnene beskytter deres privatliv, og hvor meget tid de bruger online. 

Jysk Fynske Medier

Skærmbillede 2024-04-09 kl. 21.54.44

Spillerforeningen har kortlagt, at 65 procent af spillerne i Superligaen har modtaget hadbeskeder.

Lykke Møller Kristensen, der er indehaver af virksomheden Digiwise og rådgiver folk om digital adfærd og kultur, ser med stor alvor på, at lovgivningen ikke følger med adfærden på de sociale medier.

Kronikker/klumme

Berlingske

Skærmbillede 2024-04-09 kl. 19.17.35

“Jeg forstår udmærket, at det kan være svært. For ti år siden opdagede jeg, at der i mine børns liv var flere ubekendte faktorer, som jeg ikke havde lært at håndtere som forælder. Digital mobning, trusler fra pædofile og en opfattelse af, at de selv skulle fixe deres digitale liv.”

JyllandsPosten

Skærmbillede 2022-08-18 kl. 16.19.33

Om lidt slår skolerne dørene op til et nyt skoleår. Et skoleår, der vil omfatte digitale opgaver, debatter om telefoner, konflikter på sociale medier, krav eller forventninger fra forældre, tvivl og børn, der lever et liv online, vi som forældre ikke helt forstår.

Politiken

Skærmbillede 2022-08-18 kl. 16.24.41

Fyens Stiftstidende

Skærmbillede 2022-08-18 kl. 16.28.17

Information

Skærmbillede 2022-08-18 kl. 16.38.49
Vi behøver ikke et kursus i konflikthåndtering for at hjælpe vores børn i en skolegårdskonflikt, så hvorfor skulle vi have brug for et kursus for at snakke om digital adfærd? Nu må vi gøre op med berøringsangsten, skriver forfatter og foredragsholder Lykke Møller Kristensen i dette debatindlæg
ª

Bliv opdateret med nyheder, tendenser og gode råd om digital trivsel og adfærd

Nyhedsbrevet er en månedlig journalistisk opdatering med:

– Overblik over vigtige nyheder som forskning eller undersøgelser
– Cases og gode råd
– Workshops – også gratis