"Hvordan vi navigerer i den digitale verden"

Vores digitale habitus skabes af erfaringer, indsigter og erkendelse – som vi deler med hinanden i dialoger og fællesskaber. I mere end 15 år har journalist og forfatter Lykke Møller Kristensen formidlet viden og facilitere dialoger og forløb omkring digital omstilling/trivsel og effektivitet. Hendes mission er at understøtte en digital bevidsthed, der ikke centrerer sig om teknologien men om menneskers anvendelse og forståelse af teknologien. Hendes specialer er:

Viden om AI og tech

Digitale unge

Digitalt liv/arbejdsliv

foredrag om digitale unge

Siris børn

De selvopdragende, selvopdagende eller medopdragende årgange

Oplev et unikt og nytænkende perspektiv på de digitale børn og unge, der i dag viser tegn på mistrivsel og bliv klogere på, hvad vi kan lære af de forskellige årganges  præmis i den digitale udvikling.
Lykke Møller Kristensen går i dette handlingsorienterede foredrag dybere end tænd/sluk-debatter og antagelser om sociale medier og perfekthedskultur, generationsportrætter etc. 
Hendes analyse, erfaringer og tilgang er baseret på ti års intensivt arbejde med digitale børn og unge, forældre, fagpersoner og forskere. 

Kan målrettes og indeholde vinkler som:

  • En helheds-skoleindsats, der forandrer
  • Er det skærmen eller antagelser, der er mellem os?

    Læs mere >>

KRONIK I Berlingske

Vi skal måske være mest bange for os selv

I en artikelserie har Berlingske sat et fuldt berettiget lys på TikTok, som er gået under radaren i skyggen af vores traditionelle opfattelse af techgiganter. Berlingske opridser i flere artikler både de risici, der er ved sårbare brugeres feed, samt den magt mediet har, når det kommer til unges kilde til nyheder.

Det er valide bekymringer. Alligevel er artiklerne et symptom på, hvorfor vi måske ikke kommer til at forandre tingenes tilstand. Og det er ikke Berlingske, der er ude af trit med den digitale virkelighed, det er hele debattens præmis, fra eksperter, ministre, organisationer. Det skyldes især to faktorer: 

Vi peger på en teknologi, og vi peger på en generation.

foredrag om arbejdsliv og trivsel

VORES DIGITALE HABITUS - VANER OG TRIVSEL

Hvad betyder AI, sociale medier, digitalisering af hverdagshandlinger, Chat GPT  etc. for vores handlinger og udvikling? Lykke Møller Kristensen tager os med på en rejse, fra digitaliseringen var et fremtidsscenario til der i dag, hvor vi har viden og indsigter, der trods alt kan gøre os klogere på vores digitale habitus og de muligheder, vi har.
Et oplæg om digital adfærd og kultur på tværs af platforme og generationer. Tendenser og metoder, viden og inspiration og ikke mindst en omstilling fra, at vi som digitale brugere er ofre for teknologien mere end aktører.  Lykke Møller Kristensen tilføjer endnu underbelyste temaer såsom vores håndtering og digitale modenhed og betydningen af handlekompetencer.

Kan tilpasses med andre vinkler:

  • Skærmpolitik på arbejdspladsen – og andre velgørende kodekser
  • Informations- og beskedoverload
  • Generationers muligheder – fælles om digital trivsel
  • Digital håndbog – need to know og nice to know

    Læs mere >>

foredrag og kursus

HVAD AULA KAN LÆRE OS OM CHATGPT OG AI

Det er interessant, at Aula, MitID, Techgiganter og nu også AI er emner, der bliver ved at centrere om de samme udfordringer – nemlig at systemerne ikke virker efter hensigten. Der er noget galt med andre ord – med systemet, teknologien. Men hvorfor kunne det lade sig gøre at udrulle MitID til alle kunder i én bank og ikke i en anden, og hvilke …..

Kan tilpasses efter ønske. For eksempel:

  • Kunstig intelligens, AI og digitalisering i øjenhøjde – selv en robot har brug for en leder
  • Fremtiden er nu: Derfor skal du vide noget om AI og gen AI – og hvad du skal vide
  • Overtager AI verden?

    Læs mere >>

POPULÆRT LIGE NU

SKÆRMPOLITIK PÅ ARBEJDSPLADSEN

Vi har længe talt om skærme og mobiler i skoler og daginstitutioner, hvor forbud og regler efterhånden er udbredt. Imens oplever flere arbejdspladser på tværs af sektorer og brancher, at kolleger forsvinder ind i mobilerne i pauserne, til møder og i situationer, hvor daglige opgaver skal løses…

Læs mere >>

"VI HAR BRUG FOR DIALOGER, FÆLLESSKABER
OG GODE KODEKSER OM VORES DIGITALE LIV"

“Dilemmaer omkring det digitale kan ikke isoleres til, at det enkelte individ slukker mobilen. Vi kan ikke slukke for vores digitale liv. Dialoger og fællesskab om digital bevidsthed er afgørende for digital trivsel og afsæt til gode kodekser.

Vi har brug for et opgør med berøringsangst, afmagt, ideen om manglende viden eller usikkerhed omkring rigtigt og forkert. 

At kunne tænde og slukke og mestre knapperne er kun en lille del af vores digitale habitus, uanset om det handler om sociale medier, gaming og børn og unge, flertalsmisforståelser, usunde digitale forventninger på arbejdspladsen eller din rolle som leder eller forældre.

I mere end ti år har jeg facilitere viden, dialoger og perspektiv på den digitale rejse, vi er på som mennesker, organisationer og samfund. Med fokus på kommunikation, samarbejde og løsninger, der gør det komplekse konkret og realistisk.”

Gør som mange andre og skriv dig op til mit nyhedsbrev

Nyhedsbrevet er fyldt med viden og animerer til at blive klogere sammen – altid med et forskningsbaseret dialogspørgsmål. Bliv opdateret sammen og få gode dialoger om alt fra det bedste ved telefonen og det, man skal være ekstra opmærksom på. 

NYHEDSBREV