Unges digitale liv sætter spor
De unge kommer ikke i pakkeløsninger, de bruger de sociale medier lige så mangfoldigt, som alle andre. Årgange er forskellige, og vi kan ikke længere tale generationer. Nogle starter på Instagram, andre på Youtube allerede i børnehavealderen, mens endnu flere dagligt får et skud inspiration på TikTok og oplever behovet for at være tilgængelig døgnet rundt.
Så hvad kendetegner de unges adfærd og kultur på sociale medier? Hvad er de typiske faser, dilemmaer og hvordan ser en tidslinje over alder og oplevelser ud anno 2022?
Og hvad er need to know og nice to know om sociale medier, og hvorfor er voksnes adfærd også afgørende for børn og unges tilgang til sociale medier?
Foredrag, forløb og rådgivning om unge og digital adfærd og kultur kan altid skræddersys til målgruppen og er oplagte for:
De unge selv: Via cases og indsigter i de sociale medier kan de unge animeres til større reflektion over deres digitale hverdag – og bliver hørt.
Fagpersoner, forældre, offentlige instanser: Output er indsigt og idéer til at forstå og arbejde med digitale børn og unge samt understøtte forældre i deres rolle i en digital tidsalder.
Virksomheder og organisationer: Output er indsigt i de digitale generationer og mekanismer, der har indflydelse på både opfattelse, fortælling og bevægelser, rekruttering, trivsel, koncentration og udgangspunkt samarbejder.
Foreninger og fritidstilbud:
Hvordan aktiveres børn og unge til at kommunikere postivt i de digitale fællesskaber og grupper, og hvilke evner har de som med fordel kan anvendes til at nå flere potentielle medlemmer.
Deltagere på tværs af brancher og livsroller: Emnet berører os alle. Output er viden og inspiration til gode digitale valg.
Baseret på en kombination af min baggrund som digital ekspert, journalist og forfatter til to bøger om digitale børn og unge såvel som uddannelsesleder har jeg igennem de seneste 12 år erfaret, at det er vigtigere at tale med de digitale unge end om dem, når det kommer til teser om deres anvendelse og konsekvenserne af det digitale. Derfor var flere hundrede interviews og undersøgelser også baggrunden for mine to første bøger om emnet.
Vi har talt om de unges trivsel i årevis. Eksperter, de unge selv, forældre, fagpersoner og techindustrien. I mange år medvirkede jeg i et internationalt netværk om digitale børn og unge.
Få gode råd på mail
Vil du også opdateres med viden, perspektiv og mulighed for at få min bog gratis i indbakken? Så skriv dig op til nyhedsbrevet her:
“Med over 500 foredrag og en baggrund som jounalist, kommunikationsrådgiver og uddannelseschef er Lykke vant til at sikre relevans for målgrupper i både Danmark og Europa på dansk, tysk og engelsk.
Lykke behandler efter mange års erfaring digitaliseringen flerdimensionelt og – om det er kommunikation, sociale medier, digital adfærd og kultur, online sikkerhed, trivsel og konsekvenser eller udviklingsperspektiver og AI, algoritmer, data, robotteknologi, infrastruktur etc. – altid i øjenhøjde med viden, inspiration og perspektiv som omdrejningspunkt.#
Brug for sparring og afklaring?
Du er også altid velkommen til at tage kontakt.