Foredrag om digital udvikling og teknologi

DIGITAL TRIVSEL, DIGITAL MODENHED, DIGITALT ARBEJDSMILJØ, DIGITALE PROCESSER

Det digitale er den eneste nye faktor, der griber ind i alle dele af vores liv: arbejdsliv, skoleliv, forbrugerliv, borgerliv, pårørende, interessefællesskaber, sociale liv, familie etc. 

Foredrag og workshops kan kickstarte den positive bevidsthed og dialog og fremfor alt give indsigter, viden og konkrete og lavpraktiske råd til med små ændringer at skabe en stor forandring.

For hvordan sikrer vi, at digitalisering bliver den fordel, det er tænkt som, og hvordan står udvikling af teknologi overfor udvikling af mennesker? Det digitale menneske er i fokus i mine foredrag, og spørgsmålet er, hvordan vi via mennesker får det til at lykkes.

Alle mine foredrag om emnet digitalisering skræddersys til målgrupperne. Det kunne for eksempel være virksomheder, ledernetværker, IT og udvikling, trivselsansvarlige, forvaltninger, politikere og på tværs af livsroller og interesser. Indholdsmæssigt kan du lade dig inspirere herunder: 

"

Lykke har helt tydeligt altid beskæftiget sig med nutidige tendenser og påvirkninger, og hendes interesse for og formidling af det digitale bærer præg af, at hun ikke kun har en dyb viden men også forståelse for, hvordan den digitale udvikling påvirker mennesket, samfundet og organisatorisk. Tilsigtet og tilfældigt. Både ud fra et kommunikativt og udviklingsorienteret perspektiv, der fordrer innovation og forretningsudvikling, men også når det kommer til det, vi endnu ikke kan forske i, nemlig ny tids habitus – det digitale. Hvad betyder den digitale udvikling for vores instinkter, trivsel, hjerner, fysik og ikke mindst fysiske fællesskaber.
Birgitte H. Christiansen
Tidl. Institutionsleder

Foredragsliste

Fra automatiseret tomgang til digital modenhed

Et løsningsorienteret tendensforedrag, der med syv trin animerer til forandring af både digitale arbejdsgange såvel som digitalt brug i fællesskaber. Tilpasses efter ønske Læs mere

Digital habitus – og hvor vi ender (digital ungdom og fremtid)

Et tendensforedrag om mennesker, sociale medier og den digitale verden. Hvad skete der i perioden fra vi begejstret fik vores første iPhone til det blev nødvendigt at lave en lov mod at dele billeder af trafikulykker, og hvorfor er det vigtigt?

På de unges banehalvdel – et anderledes take på digital dannelse

Hvilke nuancer overser vi, når vi taler om digitalt indfødte og hvorfor er bør vi tænke i årgange fremfor generationer?

Vi chatter – vi pjatter

Om kommunikationspræmissen i den digitale verden, hvor vigtig information konkurrerer med overfladiske svar og korte replikker, og hvor viden er gratis men forudsætter tid. 

Meningsfuld digitalisering

Hvad er det for en hverdag, vi gerne vil have?Et foredrag, der er bygget op som det tidligere “klogere sammen.” En kombination af oplæg og facilitering af dialoger.

12 genveje til digital balance og bevidsthed

Foredraget bygger på et årshjul med 52 reflektioner over vores digitale liv, nutid og fremtid  og indeholder både perspektiv på sociale medier, skærme og hverdagsdigitalisering.

 

“Med over 500 foredrag og en baggrund som jounalist, kommunikationsrådgiver og uddannelseschef er Lykke vant til at sikre relevans for målgrupper i både Danmark og Europa på dansk, tysk og engelsk.

Lykke behandler efter mange års erfaring digitaliseringen flerdimensionelt og – om det er kommunikation, sociale medier, digital adfærd og kultur, online sikkerhed, trivsel og konsekvenser eller udviklingsperspektiver og AI, algoritmer, data, robotteknologi, infrastruktur etc. –  altid i øjenhøjde med viden, inspiration og perspektiv som omdrejningspunkt.#

 

Brug for sparring og afklaring?

 Du er også altid velkommen til at tage kontakt.