vores digitale liv
Viden, dialoger og redskaber
UDEN HINANDEN LYKKES VI IKKE I DEN DIGITALE OMSTILLING
Sociale medier, gaming og børn og unge, flertalsmisforståelser, usunde digitale forventninger på arbejdspladsen eller din rolle som leder eller forældre. At kunne tænde og slukke og mestre knapperne er kun en lille del af vores digitale habitus.
I mere end ti år har jeg faciliteret viden, dialoger og perspektiv på den digitale rejse, vi er på som mennesker, organisationer og samfund. En omstilling hvor vi har brug for hinanden til at blive klogere sammen.
Der er ikke one size fits all i den digitale omstilling. Hvordan er nøgleordet.
Siden er under ombygning...
NYT FOREDRAG
Mennesket som selvdannende institution
…. Vi er med andre ord små selvdannende institutioner, mens vi anvender teknologi som elev, lærer, forældre, medarbejder, forbruger, pårørende, patient, borger, interessefælle, social etc. og det stiller store krav til os. Ikke kun tidsmæssigt….
FÆLLES OM DIGITAL TRIVSEL
Sociale medier, gaming og børn og unge, flertalsmisforståelser, usunde digitale forventninger på arbejdspladsen eller din rolle som leder eller forældre. Systemer, der ikke virker, eller samarbejdet, der slår fejl. Fælles om digital trivsel er koordineret dialog – og handlingsforløb, der skal øge den digitale trivsel og styrke samarbejdet med udgangspunkt i et konkret behov. Bygget på viden, erfaringer og løbende oplæg til dialoger og rammer.
Log in (kræver adgang til igangværende projekt)
DIGITALE KODEKSER
Vi bruger i gennemsnit vores telefon to timer dagligt på ikke formålstjenstlige gerninger. Det skyldes ikke kun tech-giganterne, men daglige formål, der sender os ud i digitale afledninger, ligesom opfattelsen af den nemmere kommunikation, går kommunikation mere tidskrævende og sidst, men ikke mindst: vi har intuitivt forventninger til at fordi viden er gratis, skal vi selv og dem, vi skal holde møder med, holde os opdateret.
Digitale kodekser giver ofte ro og overblik samt rammer, der kan understøtte.
FOREDRAG OG DIALOG
Det digitale er både diffust og konkret – foredrag og dialogmøder/ forløb tilrettelægges efter ønske
>> Læs mere
Se online-kurset:
FRA AUTOMATISERET TOMGANG TIL DIGITAL MODEN
AT LYKKES SAMMEN
Digitalisering indeholder mange forventninger og fordomme, der kan betyder handlingslammelse og berøringsangst. Få hjælp til at løse “knuden”
Se dialogforløbet:
MELLEM IT-MANDEN OG REAKTIONÆERE GRETHE
DIGITALE UNGE PÅ JOB
Digitale årgange og deres digitale vaner spiller naturligvis ind på deres forventninger såvel som muligheder. Hvem er de kommende årgange, og hvad har bygget deres indgang til arbejdsmarkedet.
Smugkig i webinaret:
DIGITALE UNGE – de dokumenterede men ikke forståede
Da jeg selv blev hacket
Jeg har været hacket. Min hjemmeside, mit indhold, mit navn, alt blev lagt ned, og det er endnu ikke lykkedes mig at skaffe alt tilbage. Selv om jeg har arbejdet med digital adfærd i mange år, skete det alligevel for mig – her er hvad jeg lærte.
Seneste artikler
My Ai – ven eller fjende
Vi taler meget om, hvordan vi kan tale med børn …
ChatGPT – vi bliver halvblinde, men bliver vi også dummere?
Når vi begynder at reflektere over, hvad forskellen er på …
Min søn blev truet og min datter mobbet
Det forandrede mit arbejdsliv markant, at to af mine ældste børn kom galt afsted på sociale medier. Men det var min personlige historik og opvækst, der grundlagde min opmærksomhed omkring mennesket i den digitale udvikling. Som datter af en distrupter og med blå brummende computere i værelset med siden af…
Klumme JyllandsPosten
Skriften på væggen
De unge har det historisk dårligt, og desuden vælger de ikke it-uddannelserne i samme grad, som der er behov for, hvis målet om digitalisering og teknologi skal efterkommes, og måske hænger de to ting sammen?
Klumme Altinget
Præmissen for den demokratiske samtale
Kære politiker: 2.000 likes, et par sure smileys, 500 delinger, og at folk skændes indædt i dit kommentarspor er ikke lig med en demokratisk debat. Du har stadig masser af mulighed for at deltage i den debat.
Klumme Tid & Tendenser
De oversete perspektiver i fremtidsforblændelsen
Der er et missing link mellem den fremtid, vi er forblændet af og det, der skal binde nutiden sammen med fremtiden, nemlig de brugere, der skal forstå og anvende teknologien. Det betyder, at fremtidsforblændelsen kan risikere at skygge for gode løsninger.
Gør som mange andre og skriv dig op til mit nyhedsbrev
Nyhedsbrevet er fyldt med viden og animerer til at blive klogere sammen – altid med et forskningsbaseret dialogspørgsmål. Bliv opdateret sammen og få gode dialoger om alt fra det bedste ved telefonen og det, man skal være ekstra opmærksom på.
NYHEDSBREV
For mig er det åbenlyst, hvor vigtigt, det er, at:
vi sammen begynder at tale om vores digitale liv for at blive klogere sammen – ikke mindst med børn og unge
vi ikke antager, at systemer og teknologi i sig selv er løsningen, hvis vi dagligt oplever benspænd og spildte arbejdstimer
vi kender opbygning og udviklingen, dilemmaer og den påvirkning den personaliserede digitalisering bygger på
vi bliver skarpe på at identificere, hvad der fungerer (bevidste valg), og hvad der ikke fungerer